Fizik tedavi ve Rehabilitasyon nedir?
Fizik tedavi ve rehabilitasyon kişinin hareket ve fonksiyonel aktivitelerini kısıtlayan, Günlük yaşam kalitesini düşüren kemik, eklem, kas ve sinir sistemi hastalıklarının (Doğuştan veya sonradan) Tanı ve tedavisini kapsayan uygulamalardır.
Fizik tedavi ve rehabilitasyonun amaçları nedir?
Fizik tedavi ve Rehabilitasyonun amacı ağrıyı azaltmak, fonksiyon kayıplarının en aza indirmek ve yaşam kalitesini artırarak kişinin günlük yaşama adaptasyonunu sağlamaktır.
Hastalıkları
Omurga Hastalıkları
Omurga 5 gruba ayrılmış 33 kemikten oluşan, vücudun üst ve alt bölümünü birbirine bağlayan, aynı zamanda vücuda destek sağlayan ana iskelet yapılarından biridir. Hayat boyu insan vücudunu taşımanın dışında önemli ölçüde yüke maruz kalır. Özellikle yaş ilerlediğide, kadınlarda daha erken olmak üzere kemiklerin kalsiyum yoğunluğunu kaybetmesi durumu olan osteoporozdan dolayı direnci azalır.
gibi rahatsızlıkların fizik tedavi ile tedavisi yapılmaktadır.
Eklem Hastalıkları
Ellerimiz, kollarımız, boynumuz, ayaklarımız gibi yürümemizi, hareket etmemizi ya da bir cismi tutmamızı sağlayan tüm fonksiyonlarımız eklemlerimiz sayesinde görevlerini yerine getirmektedir. Bundan dolayı vücudumuzun herhangi bir noktasında meydana gelen eklem ağrısı o bölgedeki hareket fonksiyonunu kısıtlayıcı etki gösterecektir. Eklem hastalıkları genetik yani doğuştan gelen kalıtsal bir hastalık olabileceği gibi sonradan çevresel faktörler nedeniyle de oluşabilmektedir. Eklem hastalıklarının en sık rastlanılanı halk arasında romatizma olarak adlandırılan romatizmal eklem hastalığı ve eklem bölgesinde oluşabilecek eklem iltihabıdır.
Yumuşak Doku Hastalıkları
Ortopedik Hastalıkları
Nörolojik Hastalıkları
Vücudun sinir sistemiyle ilgili hastalıklara nörolojik hastalıklar denilmektedir. Nörolojik hastalıklar tüm vücut sistemlerini de etkileyebilmektedir. Çünkü beyin, omurilik ya da sinirlerin elektriksel yapısındaki anormallikler birçok soruna yol açabilmektedir. Bu sorunlara inme, kas zayıflıkları, koordinasyon problemleri, his kaybı, nöbet geçirme örnek olarak gösterilebilir